Nakon što je nabavka aviona F-16 Viper (u daljem tekstu F-16V) potvrđena od strane slovačkih zvaničnika, Bugarska je odlučila da pođe istim stopama i zastarelu flotu aviona MiG-29 zameni sa najmodernijom dostupnom varijantom aviona F-16.

Ovo nije prva odluka neke članice NATO pakta da svoju flotu podmladi i osnaži avionima F-16V. Još ranije u toku godine Grčka je objavila svoje namere da određen broj aviona F-16C/D Block 52+ modernizuje na nivo F-16V, a pre toga je i Bahrein stao u red za nabavku novih F-16V i modernizaciju postojećih F-16 na isti nivo. Tajvan je takođe jedna od zemalja koja će deo svoje flote F-16C/D modernizovati na nivo F-16V, kao i Južna Koreja i Singapur.

Ovakvi potezi- iako totalno očekivani od bogatih azijskih zemalja – gotovo da su iznuđeni u slučaju Bugarske i Slovačke. Oni dolaze u krajnjem trenutku za ratna vazduhoplovstva ovih zemalja, koja se oslanjaju na zastarelu sovjetsku tehniku, sa vrlo niskim procentom ispravnosti i operativnosti. Između ostalog, obe zemlje već duži niz godina bezuspešno pokušavaju da reše problem lovačke avijacije, ali se sem priča o nabavkama nije dalje otišlo.

F-16V ,,Viper“ (Block 70/72)

Avion F-16V predstavlja poslednju tržišnu varijantu najpopularnijeg zapadnog lovca. Ovaj avion predstavljen je 2012. godine kada je najavljen kao glavna proizvodna varijanta aviona F-16. Program se bazira na daljem unapređenju aviona F-16 Block 52+i nema nikakve veze sa avionom F-16IN ,,Super Viper“ koji je učestvovao na indijskom tenderu MMRCA za srednjeg višenamenskog lovca. Takođe, avion F-16V ne koristi komponente aviona F-16E/F Block 60, unikatne verzije F-16 koju koristi samo UAE.

Maketa kokpita aviona F-16V Block 70/72 (preuzeto sa : elbit.com)

Najveća promena na letelici je ugradnja novog AESA radara AN/APG-83 SABR (Scalable Agile Beam Radar – Radar sa kontrolisanim/promenljivim snopom zračenja, eng.prim.aut). Sem novog radara, kokpit je dobio veliki centralni multifunkcionalni displej, modernizovani kontrolni računar misije kao i nov AGCAS (Automatic Ground Colission Avoidance System – Automatski Sistem za Izbegavanje Terena, eng.prim.aut.) te Terma ALQ-213(V) sistem za elektronske mere i protiv mere.

Uz to, na avionu je primenjen i niz drugih modernizacija od kojih neke nisu još uvek objavljene. Sa konstruktivne tačke gledišta avion nastavlja tamo gde je stao F-16 Block 52+ sa tačke gledišta nosivosti i posedovanja spoljašnjih rezervoara goriva – CFT (Conformal Fuel Tank).

F-16V u Jugoistočnoj Aziji

Prvi avioni F-16V koji su ušli u službu bili su upravo tajvanski modernizovani F-16 Block 20. Prvi pimerci isporučeni su tajvanskom RV krajem oktobra 2018. godine. Ovi avioni su uz pomoć Lockheed Martina modernizovano lokalno u fabrici AIDC (Aerospace Industry Development Corporation), a upadljivo je to što nemaju spoljašnje rezervoare goriva – CFT. Tajvan je potpisao ugovor za modernizaciju 144 aviona F-16A/B po ceni od 4,5 milijardi dolara, sa realizacijom od oko 20 do 23 letelica godišnje a krajnji rok za kompletiranje programa je kraj 2023. godine.

Letelica F-16A Block 20 iz redova RV Tajvana nakon modernizacije na nivo F-16V. Tajvanski F-16V nemaju spoljašnje rezervoare, takozvane CFT (fotografija preuzeta sa : defence-blog.com)

Singapur je, takođe, odlučio da modernizuje svoju flotu od 60 aviona F-16C/D na nivo V, a program je započet još 2016, ali još nijedna isporuka nije zabeležena. Južna Koreja isto planira da do 2025. godine modernizuje 134 aviona F-16 paketom F-16V.

F-16V na Bliskom Istoku

Prvi kupac novih letelica F-16V bio je Bahrein. Mala zalivska zemlja je 2016. potpisala ugovor za nabavku 19 aviona F-16V da bi broj bio smanjen na 16 sledeće godine. Uz to odobrena je i modernizacija 20 aviona F-16C/D Block 40 iz redova RV Bahreina na nivo F-16V. Ukupna cena novih letelica iznosi 2.8 milijarde američkih dolara dok je modernizacija postojećih F-16 procenjena na oko 1.1 milijardu dolara.

Avioni F-16C Block 40 iz redova Kraljevskog Ratnog Vazduhoplovstva Bahreina. 20 aviona ovog tipa iz redova vazduhoplovstva ove zalivske zemlje biće modernizovano na nivo F-16V (photo by: Sean Willson/Prime Images)

Prve isporuke novih letelica očekuju se početkom 2021. godine a porudžbina se odlikuje prilično velikim brojem rezervnih delova i prateće opreme kao i ne malim brojem naoružanja za vazduhoplove. Zvaničnici Bahreina izjavili su da dodatna tri aviona iz prvobitne narudžbine i dalje postoje kao opcija za nabavku a da bi u budućnosti ukupna brojka novih letelica F-16V koje ovo zalivsko kraljevstvo planira da poruči mogla da dostigne i 70 aviona.

F-16V u Evropi

Grčka

Prva evropska zemlja koja je uzela u razmatranje avion F-16V je Grčka. Još oktobra 2017. godine odlučeno je da se 85 aviona F-16C/D Block 52+ koji ujedno predstavljaju najmodernije verzije lovca F-16 modernizuju na nivo V. U aprilu 2018. godine grčki parlament je odobrio sredstva za modernizaciju 85 letelica, a ugovor je potpisan početkom decembra iste godine.

Avion F-16D Block 52+ iz redova RV Grčke. Iako je ovo najmodernija varijanta ovog aviona koje poseduje grčko RV, 84 ove letelice proći će kroz program modernizacije F-16V (fotografija preuzeta sa : f16.net)

U okviru ugovora predviđena je modernizacija 84 aviona Block 52 na nivo F-16V po ceni od 1,45 milijardi dolara, sa godišnjom otplatom ne većom od 182 miliona dolara. Takođe je navedeno da će stariji avioni F-16 Block 30 i 50 u suštini biti modernizovani opremom koja će biti skinuta sa gorepomenutih Block 52+ u toku modernizacije. Program modernizacije grčkih F-16 trajaće verovatno do polovine sledeće decenije a otplata bi trebalo da bude finalizirana 2027. ili 2028.

Slovačka

Prva zemlja evrope koja će dobiti nove avione F-16V je Slovačka. Od sticanja nezavisnosti pre više od 25 godina RV Slovačke se oslanja na avione MiG-29A i MiG-29UB kao svoje glavne lovce. Ovi avioni modernizovani su na standard AS od 2005. godine, gde je u suštini izvršeno usaglašavanje sa NATO komunikacionom i letačkom opremom dok su naoružanje i konstruktivne karakteristike ostale iste. Ukupno je modernizovano 12 aviona ali ekonomska kriza 2008. godine i smanjenje vojnih troškova i rashoda dovelo je do toga da se u poslednjih par godina operativnost lovačke avijacije Slovačke svelo na ne više od 4 aviona u datom trenutku.

Radi smanjenja troškova još početkom 2000-ih slovačko RV je penzionisalo MiG-21, Su-22 i Su-25 a onda i An-24 i konačno 2011. godine i helikoptere Mi-24. Ugovor za održavanje MiG-29 sa RAC MiG morao je biti produžen do 2017. godine a kad se nabavka novih aviona nije ni 2016. nazirala na horizontu produžen je do 2019. godine.

Avion MiG-29AS slovačkog RV u poletanju (photo by : Alexandru Chirila)

Nakon ruske aneksije Krima i rasplamsavanja sukoba u istočnoj Ukrajini, budžeti NATO zemalja počeli su da rastu. Slovačka, iako vojno mala i nebitna zemlja, nije bila izuzetak. Iste 2014. godine najavljeno je da će avioni MiG-29AS/UB najverovatnije biti zamenjeni do kraja decenije lovcima zapadne proizvodnje. Od početka pregovori su vođeni sa SAAB-om i Lokid Martinom. Iz finansijskih razloga, SAAB-ov lovac JAS39 Gripen je bio logičan izbor za Slovačku, između ostalog što je švedska kompanija nudila iznajmljivanje starijih JAS39A/B i C/D. U toku 2016. godine situacija se promenila, i šveđani su u ponudi ostavili samo mogućnost kupovine ili lizinga aviona JAS39C/D i E/F.

Ovakve odluke, uz tekuću nabavku helikoptera Bell 429 dovele su do toga da se Slovačka – uz ne malu pomoć Lokid Martinovog ekonomskog i političkog lobija – približi nabavci polovnih ili novih aviona F-16. Konačna odluka donešena je u julu 2018. godine ugovorom potpisanim 30. novembra zaokružena je nabavka 14 aviona F-16V i to 12 jednoseda i 2 dvoseda po ceni od 1,589 milijardi evra (odnosno 1,81 milijardi dolara).

Visok trošak nabavke između ostalog posledica je činjenice da je za avione F-16 potrebna tehnička, građevinska i elektronsko-informatička infrastruktura koju slovačko RV ne poseduje, a ovo je nešto što su na svojoj koži takođe osetili i Rumuni prilikom nabavke polovnih aviona F-16 od Portugala. Ugovorom je predviđeno da se isporuke realizuju do kraja 2023. godine.

Bugarska

Bugarska farsa sa nabavkom novih lovačkih aviona traje bezmalo celu deceniju. Još od 2010. godine RV Bugarske aktivno vodi kampanju za zamenu preostalih aviona MiG-29A/UB i Su-25K modernim višenamenskim lovcem. Kao najbitniji kandidati izdvajali su se švedski JAS39C/D Gripen koji je primamljiv zbog mogućnosti lizinga i offset ugovora. Kao jedan od glavnih konkurenata nametao se Eurofighter Typhoon – između ostalog i zbog ekonomskih veza Nemačke i Bugarske.

Demonstrativni letovi bugarskih pilota na avionima JAS39D obavljeni su krajem 2011. godine a sledeće godine i na avionima Eurofighter Typhoon. U celoj priči pominjan je i Lokid Martin kao potencijalni dobavljač novih ili polovnih aviona F-16 ali je u javnosti prednost davana švedskom avionu. Flota aviona MiG-29A/UB do 2012. spala je na 6 operativnih letelica od kojih se jedna srušila iste godine u aprilu.

Avion MiG-29A bugarskog RV u poletanu, naoružan sa dve rakete v-v R-27R ( fotografija preuzeta sa defence-blog.com)

Nakon toga pojavile su se priče o tenderima, nabavkama a pominjao se čak i avion F/A-18 Hornet dodatno komplikujući ionako nerealne priče bugarske javnosti. Nakon 2014. godine i zaoštravanja odnosa između NATO pakta i Rusije odluka o nabavci lovačkih aviona je stavljena kao prioritet. Dogovori sa SAAB-om o nabavci 8 aviona Gripen C/D počeli su 2016. godine. Cena ove nabavke trebalo je da iznosi 900 miliona evra odnosno oko 1,2 milijarde dolara.

Međutim, promenom vlasti i dolaskom bivšeg komandanta RV na vlast, genrala Rumena Radeva krajem 2016. godine, ovi pregovori su zaustavljeni. Posebno je navedeno kao razlog da je cena aviona previsoka a broj letelica premali za potrebe RV Bugarske. Konačno u decembru 2018. godine i zvanično je objavljeno da je F-16V izabran za novi višenamenski lovački avion RV Bugarske.

Detalji ove nabavke nisu poznati ali uzevši u obzir šta su bile dosadašnje prepozicije, u pitanju je verovatno 10 aviona sa cenom oko 1,25 milijarde dolara. Bugarska će, kao i Rumunija pre nje morati da prođe kroz obiman i skup program obuke pilota, zemaljskog osoblja, te usaglašavanje infrastrukture i zemaljske elektronske opreme sa novim avionima, što je uobičajeno kada se nabavlja tehnika drastično modernija od onoga što je već u upotrebi.

Potencijalne nabavke F-16V u Evropi

Pored Grčke, Slovačke i Bugarske, svi korisnici F-16 su potencijalni korisnici F-16V bilo kao novih aviona ili kao modernizacija. Iako su Norveška, Danska, Holandija i Belgija gotovo izvesne kao kupci aviona F-35 nije isključeno da u budućnosti neki delovi njihove flote budu modernizovani na nivo F-16V. Ono što predstavlja mnogo interesantniju mogućnost su zemlje kao što su Poljska i Rumunija. Poljska u svom sastavu ima 48 aviona F-16C/D Block 52+ koji su isporučeni u periodu od 2006. do 2008. Uz sve veće napetosti na istočnoj granici, Poljska bi mogla u narednim godinama da pođe stopama Grčke i da svoje Block 52+ modernizuje na standard V.

Poljski avioni F-16C/D Block 52+ u letu (photo by : Filip Mordzejewski)

Sa druge strane Rumunija je nabavila od Portugala 2013. godine 12 aviona F-16AM/BM kao zamenu za zastarele MiG-21LanceR. Prilikom potpisivanja ugovora navedeno je da je plan rumunskog MO da nakon obavljene isporuke prvih 12 aviona F-16 nabavi još 12 polovnih letelica tipa AM/BM a da u sledećoj deceniji nabavi još 24 novih aviona F-16 Block 52+. Međutim do isporuke prvih letelica 2016. godine F-16 Block 52+ je prestao da se proizvodi tako da nabavka aviona Block 52+ nije više moguće a sa pojavom varijante F-16V pitanje je da li će Rumunija nabavljati uopšte još polovnih F-16. Shodno tome, Rumunija je takođe potencijalni kupac novih F-16V ili makar polovnih F-16C/D koji bi bili modernizovani na nivo V.

U potencijalne kupce ovog aviona mogli bi se ubrojati i Portugal i Hrvatska ali je to vrlo malo verovatno, dok je u klimi zbližavanja između Turske i SAD moguće da u narednim godinama vidimo modernizaciju određenog broja turskih F-16C/D na nivo F-16V.

Zaključak

Nabavka aviona F-16V od strane Slovačke i Bugarske u jeku tenzija između NATO pakta i Rusije nije neočekivana. Kombinacija povećanja vojnog budžeta NATO zemalja, zaoštravanje odnosa SAD i Rusije, ali i jakog lobija Lokid Martina dovela je do toga da odluke ove dve zemlje prevagnu u korist američkog lovca, iako su godinama unazad nabavke aviona JAS39 Gripen delovale gotovo izvesno i u slučaju Slovačke i u slučaju Bugarske.

Nabavka aviona F-16 uklapa se takođe u standardizaciju lovačke flote NATO aviona. Uzevši u obzir da od svih NATO zemalja samo dve – Češka i Mađarska – koriste JAS39 Gripen, dok F-16 koriste već duži niz decenija Norveška,Holandija, Danska, Belgija, Portugal, Grčka, Turska i od skora Poljska i Rumunija, te da je F-16 avion za koji u Evropi postoji odgovarajuća infrastruktura i centri za održavanje, dalje proširenje korisnika ove letelice je sasvim logično.

Avion F-16V trenutno predstavlja vrhunac razvoja ove letelice. Ako se uzme u obzir da isporuka novih letelica neće početi pre 2020. godine zbog prebacivanja proizvodnih postrojenja iz Lokidove fabrike u Fort Worth-u u fabriku u Greenvillu zbog oslobađanja proizvodne trake za potrebe sklapanja aviona F-35, to znači da će svoju punu tržišnu popularnost ova letelica ostvariti tek u sledećoj deceniji. Uzevši u obzir broj korisnika F-16 čije flote zastarevaju iz dana u dana, ali i potrebe raznih ratnih vazduhoplovstava sveta za novim modernim lovcima, nije pogrešno očekivati da će u budućnosti F-16V biti česta pojava na nebu Evrope.

Kao i svaki vojni pakt, NATO teži unifikaciji vojne opreme koja se koristi i izbacivanju sovjetske/ruske iz redova zemalja bivšeg Varšavskog Pakta. Gotovo 40 godina avion F-16 je okosnica vazdušnih snaga NATO pakta, a sa verzijom F-16V Lokid Martin je osigurao da će ta uloga – bez obzira na neminovan prelazak određenih članica na avion F-35 Lightning II – ostati primarna i u narednim decenijama.

Kategorije:Odbrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *