Global Defence danas sa ponosom obeležava punih 12 godina postojanja.

Februara 2011. godine započeli smo rad na svojoj stranici na Fejsbuku kao grupa entuzijasta posvećenih proučavanju vojne tehnike i naoružanja. Bez značajnijih pretenzija, težili smo da na stranici okupimo sve one koji su delili naše strastveno interesovanje i da ovu inače složenu tematiku učinimo što pristupačnijom.

Prethodnih 12 godina obeležili su sve brojniji konflikti širom sveta, kao i sve veća napetost između globalnih i regionalnih sila koja je neposredno uticala da se ovi konflikti intenziviraju i prolongiraju.

Turbulentni događaji koji su se nizali od Libije, Sirije, preko Iraka, Avganistana, sve do Severne Koreje i Dalekog istoka zaokupili su našu pažnju i usredsredili naše aktivnosti i na geopolitičke analize gorućih vojno-političkih pitanja.

Kao najveći zadatak ikada od našeg postojanja nametnuo se rat u Ukrajini koji pratimo od prvog dana i sa nesmanjenim intezitetom to činimo do danas.

Zbog toga smo prepoznati kao jedan od retkih portala sa prostora bivše Jugoslavije koji se trudi da predstavi jednu i drugu stranu u ovom sukobu i iz raspoloživih informacija izvuče zaključke kroz analize po kojima smo posebno prepoznatljivi.

Možda najbolje u prilog tome govori da smo za to vreme dobili oko 55 000 pratilaca.

Put do kvalitetne analize i prave informacije nije lak. Suočavamo se sa ključnim obeležjem savremenih izvora informisanja u kojem vlada mnoštvo oprečnih informacija plasiranih od strane sve većeg broja medija koji jedne iste događaje prate i procenjuju sa različitih pozicija ideološkog i političkog spektra.

Upravo iz tog razloga, kao svoj najviši princip i ideju vodilju postavili smo težnju da u eri dezinformisanosti svojim pratiocima pružimo, koliko god je to moguće, objektivno viđenje aktuelnih dešavanja koje je bazirano na rigoroznoj selekciji i proveri svih raspoloživih informacija.

Koliko smo u svojim nastojanjima bili uspešni do sada, ostavljamo oceni naših poštovanih pratioca čiji broj iz godine u godinu raste i u ovom momentu iznosi skoro 70 000.

Najtoplije vam se zahvaljujemo što ste zajedno sa nama ovih uzbudljivih 12 godina!

Urednički tim Global Defence-a

Kategorije:nekategorisano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *