Global Defence tim danas sa ponosom obeležava punih deset godina postojanja.

Februara 2011. godine započeli smo rad na svojoj stranici na Fejsbuku kao grupa entuzijasta posvećenih proučavanju vojne tehnike i naoružanja. Bez značajnijih pretenzija, težili smo da na stranici okupimo sve one koji su delili naše strastveno interesovanje i da ovu inače složenu tematiku učinimo što pristupačnijom.

Međutim, prethodnu deceniju obeležili su sve brojniji konflikti širom sveta, kao i sve veća napetost između globalnih i regionalnih sila koja je neposredno uticala da se ovi konflikti intenziviraju i prolongiraju, ponajviše na Srednjem istoku. Turbulentni događaji koji su se nizali od Libije, Sirije, preko Iraka, Avganistana, sve do Severne Koreje i Dalekog istoka zaokupili su našu pažnju i usredsredili naše aktivnosti i na geopolitičke analize gorućih vojno-političkih pitanja.

Tada smo sebi postavili za cilj da, pruživši sve od sebe, što preciznije i iscrpnije analiziramo sukobe koji su postajali sve složeniji.

Na ovom putu smo se odmah suočili sa ključnim obeležjem savremenih izvora informisanja a ujedno i glavnim izazovom – nebrojeno mnoštvo neretko oprečnih informacija plasiranih od strane sve većeg broja medija koji jedne iste događaje prate i procenjuju sa različitih pozicija ideološkog i političkog spektra.

Upravo iz tog razloga, kao svoj najviši princip i ideju vodilju postavili smo težnju da u eri dezinformisanosti svojim pratiocima pružimo, koliko god je to moguće, objektivno viđenje aktuelnih dešavanja koje je bazirano na rigoroznoj selekciji i proveri svih raspoloživih informacija.

Koliko smo u svojim nastojanjima bili uspešni, ostavljamo oceni naših poštovanih pratioca čiji broj godinama unazad postojano raste i u ovom momentu iznosi više od 15 000. Najtoplije vam se zahvaljujemo što ste zajedno sa nama ovih uzbudljivih deset godina!

Kategorije:nekategorisano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *