Kompanija Imagesatintl (ISI) objavila je prvi satelitski snimak iz vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji na kojem se vide dva ruska borbena aviona pete generacije Su-57. Snimak je načinjen uz pomoć satelita EROS-B.

Satelitski snimak na kojem se vide dva Su-57 u bazi Hmejmim u Siriji (Foto: ISI)
Satelitski snimak na kojem se vide dva Su-57 u bazi Hmejmim u Siriji (Foto: ISI)

U međuvremenu se pojavio još jedan satelitski snimak koji ukazuje da se u Siriji nalazi najmanje još jedan Su-57, što bi moglo da potvrdi današnje navode da su u bazu Hmejmim preletela još dva Su-57.

Novi satelitski snimak koji ukazuje na treći Su-57 u Siriji.(Foto:Warsmonitor)
Novi satelitski snimak koji ukazuje na treći Su-57 u Siriji.(Foto:Warsmonitor)

U večernjim časovima 21. februara, objavljen je amaterski video snimak lošije rezolucije na kojem se vidi prelet dva aviona Su-57. Zajedno sa ovim avionima u bazu Hmejmim su sletela četiri Su-35S, četiri Su-25 i jedan A-50U.

https://youtu.be/qsGR8BLhbr8

Od tada pokrenute su rasprave da li je u pitanju montirani snimak ili se vazduhoplovi zapravo nalaze u bazi. Zvaničnici u Moskvi nisu želeli da komentarišu pomenute navode.

Portparol predsednika Ruske Federacije, rekao je da iako je Vladimir Putin formalno komandant vojske odluka o raspoređivanju tehnike je u nadležnosti Ministarstva odbrane.

Global Defence se nije do sada oglašavao povodom špekulacija o slanju Su-57 u Siriju, čekajući neke konkretne potvrde od strane zvaničnika ili u vidu satelitskog snimka.

Kategorije:Sirija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *