Na nedavno održanom međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2019“  krajem juna u Moskovskoj oblasti, delegacija Oružanih snaga Belorusije imala je susret sa predstavnicima kompanije Uralvagonzavod.

Rezultat sastanka bio je potpisivanje novog ugovora o modernizaciji 11 beloruskih tenkova T-72B na standard T-72B3. U zvaničnoj izjavi Ministarstva odbrane nije navedeno o kom modelu T-72B3 se radi. Međutim, najverovatnije je reč o T-72B3 mod. 2016 koji je već isporučivan. Očekuje se da bi ovi tenkovi bili u službi do 2020. godine.

Pored tenkova, dogovorena je i instalacija sistema Talisman na avionima YAK-130, u cilju povećanja odbrambene zaštite od protivvavionskih raketa.  

Modernizacija, ali i nabavka naoružanja rezultat je vojno-tehničke saradnje između Rusije i Belorusije. Prva četiri modernizovana tenka T-72B3 mod.2016 došla su u Belorusiju početkom juna 2017. godine i predata na korišćenje takozvanoj 969. tenkovskoj rezervnoj bazi.

Bili su to prvi signali da se Belorusija posle više od 17 godina polako okreće modernizaciji oklopne tehnike. Do tada su prioriteti bili ratno vazduhoplovstvo, protivvazdušna odbrana i specijalne jedinice.

U novembru 2018. godine Belorusija je primila još 10 T-72B3 mod. 2016 koji su pripali severozapadnoj komandi 120. odvojene gardijske mehanizovane brigade. Tada je najavljeno da je potpisan dokument za modernizaciju još 10 tenkova T-72B3 mod. 2016 koji se već nalaze u fabrici u Nižnjem Tagilu. Navodno, ti tenkovi trebali bi da budu u Belorusiji do kraja 2019. godine. 

Kako trenutno stvari stoje, beloruske oružane snage u ovom momentu raspolažu sa najmanje 24 T-72B3 mod. 2016. koji imaju jači motor i bolji oklop od standardnog T-72B3.

Modernizacija umesto kupovine novih tenkova


Prema zvaničnim podacima Belorusija poseduje ukupno oko 1345 tenkova. Najveći broj, njih 1276 potiče iz familije tenkova T-72, od čega 446 verzije T-72B mod. 1985. Znatno mali deo čine tenkovi T-80B, kojih ima 69 komada.

Iako je po kvantitetu gledano reč o zavidnoj brojci, nema sumnje da su za oklopne snage neophodna ulaganja. Zbog prevelike cene u vidu nabavke novih tenkova, vlasti u Minsku su se odlučile za modernizaciju postojećih. Stoga nabavka T-90 trenutno, a verovatno i na duže staze nije u planu. Umesto toga, radiće se na tome da se modernizacijom raspoloživi tenkovi dovedu što je bliže moguće na nivo T-90. 

Jedini put ka tom cilju čini se da je trenutno modernizacija na nivo T-72B3, koji pruža bolju nišansku spravu u vidu Sosna-U, unapređenu oklopnu zaštitu kroz ERA oklop, kao i bolji top  2A46M-5 od 125 mm.  

Kako bi se nametnuli kao konkurenti ruskom T-72B3, beloruski stručnjaci iz 140 remontnog zavoda u Barisavu razvili su svoju verziju modernizovane sedamdesetdvojke oznake T-72B Vitjaz. Tenk je pored nišanske sprave Sosna-U opremljen i sa PNK-4S-01 koja se nalazi na mestu komandira, digitalnom radio stanicom R-181-50VU Rapsodija, kao i sa navigacijom GPS/GLONASS. Međutim, Vitjaz je sa T-72B zadržao vitalne sklopove tenka, top 2A46M sa starim automatskim punjačemi motor V-81-4 od 840 hp, što je ozbiljna mana ove modernizacije.

T-72B Vitjaz (foto: bsblog)

Inžinjeri iz Belorusije nadali su se da bi Rusija mogla da proda ili ustupiti licencnu proizvodnju ovih delova. To se do sada nije dogodilo, a verovatno i neće jer bi u tom slučaju značilo da bi Belorusija odustala ruske modernizacija na standard T-72B3. Takođe, nezadovoljstvo iz Rusije usledilo je nakon najave da bi 140. remontni zavod za dodatni oklop na Vitjazu mogao da izabere pre ukrajinski Nož, dok za aktivnu zaštitu Zaslon.

Dodatno se čini da su političari iz Minska na čelu sa predsednikom Lukašenkom od samog starta više favorizovali B3, pre svega iz političkih razloga. Tako je projekat Vitjaz krajem 2018. godine stavljen na čekanje u korist ruskog T-72B3.

Nema sumnje da je B3 u pogledu topa i motora daleko bolja opcija nego Vitjaz, ali sa druge strane i skuplja. Zbog toga, ne treba očekivati da će svih 1276 T-72 biti dovedeno na standard B3. Nekoliko desetina tenkova u ovom momentu izgleda najrealnija brojka, dok bi ostatak mogao da čeka neka bolja vremena.

Zbog toga ne treba svakako isključiti mogućnost da se u jednom trenutku Belorusija odlučiti za Vitjaz. Do tada, ostaje kao opcija njihov plasman na inostrano tržište.

Kategorije:Odbrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *