Ratna mornarica Brazila zvanično je odustala prošle godine od programa remonta i modernizacije jedinog nosača aviona u inventaru RM Brazila. Nosač aviona „Sao Paulo“ (oznaka trupa A-12) se već duže vreme nalazi u luci, očekujući preko potreban program popravki i modernizacije, kako bi se brod mogao vratiti u operativnu upotrebu.

Sletanje aviona A-4KU ( brazilska oznaka AF-1 ) na Sao Paulo.
Sletanje aviona A-4KU ( brazilska oznaka AF-1 ) na Sao Paulo (Foto: Jeff Head)

Međutim, od radova se odustalo, pre svega zbog visoke cene programa, koji bi dosta opteretili već smanjeni mornarički budžet usled ekonomski problema sa kojima se Brazil suočava. Drugi razlog predstavljaju veliki tehnički problemi na brodu, i rizik da neki od njih nece biti rešeni čak ni posle planiranih radova, te da su neophodna dodatna sredstva, kako bi sve bilo sređeno za izlazak na otvoreno more.

Nosač aviona Sao Paulo je u svojoj službi često imao problema, a delimična modernizacija izvedena je u drugoj polovini 2000-tih. Međutim, za vreme opitovanja na otvorenom moru, ponovo su se pojavili problemi, pa je brod vraćen na pregled i doradu 2011. godine. Sledeće godine brod je zahvatio veliki požar, nakon čega se ušlo u pripremu projekta za kapitalni remont i modernizaciju, kako bi nosač uspešno obavljao zadatke u službi sve do 2040. godine.

Projekat je bio gotov 2014., a finansijski i tehnički problemi odlagali su nekoliko puta početak izvođenja radova. Pred kraj prošle tražena je i pomoć Francuske, kada se ustanovilo da brazilski stručnjaci nisu u stanju da efektivno reše probleme u sistemu pogona i katapulta koji su se ponovo pojavili. Međutim, od svega toga se odustalo, kada je procenjeno da će biti potrebno dosta vremena (neke procene kažu i do 10 godina), da bi se sve prevazišlo, i brod konačno dobio operativni status. Zvanična odluka o brisanju iz inventara Ratne mornarice biće doneta u narednom periodu (do 3 godine).

Uvežbavanje palubnih operacija sa avionom A-4KU (Foto: Jeff Head)
Uvežbavanje palubnih operacija sa avionom A-4KU (Foto: Jeff Head)

Nosač aviona „Sao Paulo“  (A12) napravljen je 1960. godine u Francuskoj, i u operativnoj službi bio do 2000. godine pod imenom Foch. Brazil je 2000. godine kupio otpisan brod za 12,5 miliona $, mada se tada nije išlo na kapitalni remont, iako je brod bio u veoma lošem stanju.

Samim tim, „Sao Paulo“ nije ni bio u stanju potpune operativnosti. Takođe, problemi su se nešto kasnije javili i u floti aviona A-4KU, koji su kao polovni nabavljeni od Kuvajta. Pristupljeno je i programu njihove modernizacije (izvođač radova je bio brazilski Embraer), ali su do sada završena samo dva aviona, od kojih je jedan izgubljen.

 Sao Paulo po povratku u matičnu luku u Rio de Žaneiru (Foto: Wikipedia)
Sao Paulo po povratku u matičnu luku u Rio de Žaneiru (Foto: Wikipedia)

Trenutno RM Brazila planira da nabavi novi nosač aviona do 2040. godine, mada, uzimajući u obzir prioritet koji takav tip broda ima u mornarici (glavni prioritet ima gradnja sopstvene podmornice na nuklearni pogon, a zatim i gradnja 4 korvete iz Tamandare klase), ali i ekonomsku krizu u koju je Brazil zapao, ne zvuči kao realna opcija.

Neko realnije rešenje moglo bi da se ogleda u nabavci savremenih fregata i ojačavanju flote podmornica (mada korak u gradnji sopsvene podmornice na nuklearni pogon deluje kao prevelik i nepotreban, te da bi možda bilo bolje fokusirati se na francuske Scorpène), kao i napor na jačanju mornaričke avijacije.

Kategorije:Odbrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *