Ratnom vazduhoplovstvu Angole (Força Aérea Nacional de Angola – FANA, portugalski, prim.aut.) isporučeno je četiri aviona Su-30KN, pokazuju najnovije satelitske slike.

Na satelitskim snimcima aerodroma Lubango vidljiva su dva aviona. Ranije je uočen i jedan u sivoj šemi, neouobičajeno za vazduhoplove RV Angole koji imaju upečatljivu žuto-zelenu kamuflažnu šemu.

Preostalih 8 aviona uočeno je na stajanci 558. Remontnog zavoda u Baranovičima u Belorusiji. Detaljnije informacije, međutim, nisu dostupne uzevši u obzir tajnovitu prirodu oružanih snaga Angole, pa je tako vrlo malo informacija i fotografija dostupno mimo onih nastalih pomoću satelita.

Dva aviona Su-30KN iz redova RV Angole na vojno-civilnom aerodromu Lubango, slika nastala 21.10.2018 (fotografija preuzeta sa SkySatImagery Planet Labs Group)

Podsetimo, avioni Su-30K isporučeni su u drugoj polovini devedesetih godina indijskom RV kao privremena popuna redova do pristizanja tada novih Su-30MKI. Nakon što su Su-30MKI počeli sa popunjavanjem redova indijskog RV avioni Su-30K- njih ukupno 18 – vraćeni su Rusiji 2003. godine.

Ovi avioni su prebačeni u Belorusiju između 2010. i 2012. godine, kada se špekulisalo da će ih Belorusija nakon remonta i modernizacije na nivo KN uvrstiti u svoje redove.

Konačna sudbina letelica odlučena je 2013. godine kada je 12 aviona prodato Angoli za milijardu dolara. Posao remonta i modernizacije na standard KN dobio je 558. Remontni zavod u Baranovičima.

Satelitska fotografija osam letelica Su-30KN na stajanci 558. Remontnog zavoda Baranoviči u Belorusiji, fotografija je nastala 20. 09.2018 (fotgrafija preuzeta sa : SkySatImagery Planet Labs Group)

Angola je već primila dve letelice u naoružanje početkom godine, a po svemu sudeći u međuvremenu su isporučene još dve. Originalni ugovor je predviđao kompletiranje isporuke do kraja prvog kvartala 2018. godine. Međutim, činjenica da su isporučena svega četiri aviona sugeriše da postoji problem oko isporuke.

Problem je najverovatnije vezan za plaćanje, uzevši u obzir ekonomske probleme sa kojima se Angola – zemlja kojoj 70% BDP-a i čak 95% izvoza čini nafta – suočava u zadnjih godinu dana.  U prilog ovome ide i činjenica da osam završenih letelica stoji u Baranovičima očigledno čekajući isporuku.

Angola je još 1998-1999. godine kupila osam aviona Su-27 i to šest jednoseda Su-27SK i dva školsko-borbena Su-27UB. Trenutno je prema navodima operativno šest letelica, pet jednoseda i jedan dvosed i upravo ove letelice predstavljaju okosnicu RV Angole već gotovo dve decenije.

Nabavka aviona Su-30KN samo je deo ekonomskog projekta Rusije i Belorusije u Angoli, koji uključuje obimna ulaganja u infrastrukturu i rudarstvo. Posebno je stavljen akcenat na naftnu industrije ove afričke zemlje.

Kategorije:Odbrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *