Nakon angažmana u Siriji gde je T-90A uspešno testiran u redovima Sirijske Arapske Armije interesovanje za ovaj tenk, posebno među bliskoistočnim zemljama ne prestaje da jenjava. Jedna od donekle neočekivanih vesti došla je oktobra 2016. godine kada je obznanjeno da je Vijetnam naručio 64 tenkova T-90S/SK. Ovo je posebno izazvalo interesovanje stručne javnosti u Kini.

Naime, Vijetnam je ozloglašen po vrućoj i vlažnoj klimi kao i po kompleksnoj topografiji terena. Zbog toga se vojno rukovodstvo ove države decenijama držalo starijih sovjetskih i kineskih tenkova kao što su T-55, Type 59, Type 62 i T-62 jer je njihova mala masa omogućavala prohodnost kroz visoravni i džungle Vijetnama, gde bi se većina modernih tenkova od kojih su neki duplo teži od navedenih sovjetskih i kineskih modela, gotovo sigurno zaglavila.

Kina, koja je poznata takođe po jako komplikovanoj topografij i po veoma raznovrsnoj klimi, u dizajnu sopstvenih tenkova pratila je takođe sovjetski model međutim povećanje oklopnih mogućnosti i opreme dovelo je do neminovnog povećanja mase, pa je tako najnoviji kineski model tenka Type 99A navodno težak 58 tona. Sa druge strane T-90S/SK zadržao je punu borbenu masu na ispod 51 tonu, što je impresivno u poređenju za modernim borbenim tenkovima kao što su M1A2 Abrams i Challenger 2 čije mase iznose u zavisnosti od varijante oko 70 tona.

Tenk T-90A iz redova 4. Oklopne Divizije Sirijske Arapske Armije u okolini grada Khanaser, pokrajina Alepo (izvor : liveuamap)

Pa iako je Kina već duži niz godina samostalno razvijala tenkove, bez upliva sovjetske/ruske tehnike nabavka T-90 od strane Vijetnama izazvala je određena komešanja u kineskoj stručnoj javnosti a i šire. Ne samo što Vijetnam preskočio zapadne i kineske konkurente u odabiru novog borbenog tenka, već Vijetnamci smatraju da je T-90S sasvim dovoljno prohodan za težak teren ove zemlje jugoistočne azije.

Istina, modernije verzije T-90 su se službom u Alžiru, Siriji i Uzbekistanu pokazale kao vrlo pouzdane u uslovima temperaturnih esktrema, ali dosada nijedna zemlja sa topografijom koja je elementarna mešavina visoravni i gustih džungli te neprohodnih brdskih predela nije bila korisnik ovog tenka (Indija u ograničenoj meri, no većina ovih tenkovskih bataljona naoružanih sa T-90 razmeštena je na jugu ili u centralnom delu zemlje gde je topografija ipak kudikamo jednostavnija).

Pretpostavlja se da je predmet interesovanja Kine ustvari reaktivni oklop, posebno noviji Relikt, koji je omogućio da se masa tenka zadrži na prihvatljivih pedesetak tona dok je nivo oklopne zaštite ostao na nivou bilo kog zapadnog konkurenta ili bilo kog kineskog modernog tenka. Između ostalog reaktivni oklop najnovije generacije predmet je najavljene modernizacije tenka Type 99A1 koja je nazvana Type 99A2.

Kineski tenk ZTZ-99A1 (Type 99A1) trenutno najmoderniji kineski tenk u aktivnoj službi (preuzeto sa : thaimilitaryandasianregion.com)

U kom pravcu će teći dalji razvoj ovog interesovanja teško je reći. Kao možda najbolji primer treba navesti nabavku aviona Suhoj Su-35S oko kojih su Rusija i Kina pregovarali bezmalo 4 godine. Na kraju je NR Kina pristala da kupi 24 ova aviona po ceni od dve milijarde američkih dolara; međutim Kinezi su ovo uradili prvenstveno da bi došli u posed motora Saturn 117S (AL-41F1S) koji predstavljaju poslednju kariku u lancu koja kineskoj avioindustriji nedostaje za izradu modernog lovca V generacije, dok 24 aviona Su-35S zaista ne menjaju drastično situaciju u RV veličine onog koje ima NR Kina.

Hoće li i kineska oklopna industrija slediti primer kineske avioindustrije u ovim nabavkama zbog tehnologije a ne zbog tehnike, ostaje da se vidi.

Kategorije:Odbrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *