Rusko ministarstvo odbrane javnosti je 16. avgusta predstavilo prvi primerak modernizovanog bombardera Tu-22M3 koji nakon obimne modernizacije nosi oznaku Tu-22M3M.

Prethodno je ugovorena modernizacija 30 aviona Tu-22M3 na standard M3M. Detalji ove modernizacije nisu poznati, ali je cilj optimizacija i usklađivanje letačke i elektronske opreme sa strateškim bombarderom Tu-160M2. Tako je prema rečima portparola kompanije Tupoljev, čak 80% komponenti elektronske opreme zamenjeno komponentama sa aviona Tu-160M2. Ovo sem povećanja borbenih mogućnosti same letelice ima za cilj i standardizaciju opreme i smanjenje troškova održavanja.

Frontalni pogled na novi Tu-22M3M prilikom predstavljanja javnosti u Kazanju (foto: sputniknews)

Poznato je međutim da pogonska grupa aviona Tu-22M3 sačinjena od dva motora Kuznjecov NK-25 ostaje nepromenjena.

Povećan arsenal naoružanja na Tu-22M3M

Arsenal oruđa kojim raspolaže Tu-22M3 na verziji M3M dodatno je uvećan. Naime, nova varijanta ruskog bombardera raspolagaće pored već postojećeg arsenala i sa novim hipersoničnim raketama H-47M2 Kinžal ali i poslednjom iteracijom rakete H-22 nazvanom H-32. Ova protivbrodska raketa, čiji je razvoj počeo još krajem osamdesetih godina, u naoružanje RF primljena je 2016. godine, a jedinstveno je protivbrodsko oruđe na svetu zbog vrlo neuobičajenog profila leta. Naime raketa jednom ispaljena sa aviona dostiže krstareću visinu čak do 40km i brzinu između 3,5 i 4,5 maha. U terminalnoj fazi leta, prilikom prilaska cilju, raketa može da se obruši pod više različitih uglova od kojih je svakako najzanimljiviji skroz vertikalni – ugao od 90 stepeni – pri takođe fascinantnim brzinama.

Rakete H-32 na avionu Tu-22M3 (foto: Yuri Jurtaev)

Iako Tu-22M3 uz pomoć dopune gorivom u vazduhu ima interkontinentalne mogućnosti, ovaj avion je kako u umovima ruskih tako i u umovima NATO stratega i analitičara namenjen borbi protiv kardinalnih plovila (nosača aviona i razarača) u slučaju nekog sukoba. Stoga je dodatak raketa H-32 i H-47M2 njegovom arsenalu između ostalog samo po sebi i bilo cilj modernizacije. Isporuka prvog aviona ruskom VKS očekuje se krajem oktobra ove godine.

Modernizacija postojeće flote racionalna odluka

Sa druge strane početak proizvodnje novog Tu-160M2 pomeren je za dve godine, sa prvobitno planirane 2019. za 2021. Prema navodima iz Tupoljeva, realizacija isporuka se očekuje do 2030. godine. Ubrzani rad na modernizovanim verzijama aviona Tu-22M3 i Tu-160M rezultat je odlaganja projekta PAK-DA koji je trebao da zameni pre svega Tu-22M3 i Tu-95 ali kasnije i Tu-160. Ovaj projekat stelt bombardera sa konfiguracijom letećeg krila međutim stavljen je na ,,čekanje“ nakon uvođenja sankcija Rusiji i ekonomskih poteškoća u finansiranju novih projekata. Shodno tome modernizacija postojeće flote izabrana je kao racionalnija odluka.

Tupoljev Tu-160M2 – obrazac za buduću proizvodnju strateškog bombardera (foto: aviationist.com)

Ovo se ogleda između ostalog u primeru aviona Tu-95MS koji je trebao da bude prva letelica koju će PAK-DA zameniti, međutim zbog gore navedenih komplikacija 2014. godine na prve dve letelice sprovedena je modernizacija na nivo MSM kojim je omogućeno da se deo arsenala Tu-160/160M korisiti i sa aviona Tu-95MS, prvenstveno krstareće rakete H-101. Ova verzija imala je svoje prvo vatreno krštenje 2016. godine u napadima na položaje tzv. Islamske Države u Siriji. Međutim, potreba da ova letelica ostane u arsenalu mnogo duže od planiranog (pre samo jednu deceniju smatralo se da će sa pojavom PAK-DA flota aviona Tu-95 otići u penziju do kraja 2020-ih) takođe iziskuje konstanta poboljšanja i modernizacije pa je tako početkom jula ove godine rusko MO potpisalo ugovor sa kompanijom Tupoljev o modernizaciji već postojećih Tu-95MSM.

Avion Tu-95 predstavlja kičlmu ruskog strateškog vazduhplovstva već šest decenija. Na slici je varijanta MSM (foto: Max Bryanski)

Ova modernizacija doneće još nove elektronske opreme ali i poboljšanje u pogonskoj grupi, izjavio je direktor Tupoljeva Aleksandar Konjuhov. Stručnjaci iz kompanije Kuznjecov smeštene u Samari već uveliko rade na poboljšanoj varijanti motora NK-12MP koja će nositi oznaku NK-12MPM a u izjavi takođe stoji da će biti razvijen i novi propeler od strane kompanije Aerosila, čime će vibracije biti smanjene za čak 50%. Prvi motor NK-12MPM biće testiran krajem ove godine.

Sve ovo govori u prilog da će trenutna bombarderska flota VKS RF ostati u službi najmanje još dve decenije, a u slučaju aviona Tu-160M2 verovatno i dugo nakon 2050. godine.

Kategorije:Odbrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *